Anotimpuri

Anotimpuri
Închide ochii! Îmi spune bunica. Acum trage aer adânc în piept! A ce miroase?

-A primăvară, a iarbă verde și flori multicolore! Îmi place primăvara pentru că nu mai port geacă groasă, pentru că pot să ies cu bicicleta, pentru că aud păsările vorbind între ele.
Și-mi place primăvara pentru că în parc ies furnicuțele, gândacii cei roșii și păpădiile. Și mă întâlnesc cu toți prietenii mei!!
Primăvara e veselă- veselă și mereu când ies afară simt ..așa..că îmi explodează inima de bucurie într-o mie de fluturi.
Bunicul îmi agață leagănul în curte și tati pregătește trambulina. Putem merge iar la pădure în drumeții, iar în piață găsim tot felul de legume pentru salate și supe.
A! Și primăvară sărbătorim Paștele! Și toată familie se adună în jurul mesei și ne jucăm mult-mult de tot!

- Și dacă îți îndrepți fața spre soare? Acum ce simți? Mă întreabă bunica.

Mi se încălzesc obrajii! Și miroase a vară! Vacanțăă! Mergem la mare și ne jucăm în nisip, înotăm în marea albastră. Și tot vara mănânc înghețată bună cu aromă de pepene și merg la piscină cu prietenii mei.
Ba chiar, anul trecut am fost și cu tata la munte și am dormit la cort. A fost o aventură grozavă!
Vara mă joc de dimineață până seara și merg la bunici, la țară. E grozavă vara, căci e plină de piersici, caise, căpșuni și zmeură, toate parfumate și atât de gustoase!!! Și de bucurie și soare.

-Acum, îmi zice bunica, umflă bine plămânii și suflă cu putere!
Fiuuuuuu!!!

-Știu! E toamna! Brr…vine frigul, cad frunzele și….e vremea bălților! Îmi iau cizmele în picioare și cuceresc fiecare băltoacă. Apoi toată lumea se pune pe treabă și curăță fructe și legume pentru dulcețuri, compoturi și zacuscă. Treaba mea e să spăl bine toate ingredientele.
Toamna începe școala și mă întâlnesc cu toți colegii. Când vine toamna, simt că am mai crescut un an!!

-Și acum, ce a mai rămas, întreaba bunica, deschizând geamul.

E frig!! Și aerul e curat, e proaspăt, e…iarnă!! Adică zăpadă, cazemate, săniuș, schiuri! E extraordinară iarna. Mai ales atunci când zăpada e proaspătă și pot să mă arunc în voie. E moale, pufoasă și nici nu simt că e rece, prin hainele groase.
Iarna zbor pe săniuță sau pe pârtie și mergem la munte. Știți, brazii iarna sunt preferații mei- arată de parcă ar fi pudrați cu zahăr.
Și în casă miroase mereu a mere coapte, scorțișoară, chec cu lămâie și biscuți cu unt. Și toată lumea freamătă în așteptarea  lui Moș Crăciun!!
Îmi place să merg să o colind pe mătușa, pe doamna învățătoare, să merg la prieteni și să cântăm împreună. Și îmi place, bineînțeles, dimineața de Crăciun când desfacem cadourile.
Dar și mai mult îmi plac zilele lungi și friguroase când stau în casă cu mami și tati, ne jucăm, râdem și facem planuri pentru vacanța de….vară!!

-Afară ninge puiule! Uite, fulgii mari parcă se joacă și ei, doar că, precum niște mici arhitecți pricepuți, construiesc cazemate și țurțuri. Și or să facă așa toată noaptea, pentru ca mâine dimineață tu să poți să face câți bulgări îți dorești. Acum, e timpul pentru un somn bun. Iar cât tu te odihnești, natura minunată își face treaba, pregătindu-ți surpriza pentru mâine!

Poster gigant de colorat, Anotimpuri

Comentarii