”Lindbergh. Povestea unui soricel zburator” - Torben Kuhlmann

”Lindbergh. Povestea unui soricel zburator” - Torben Kuhlmann

Este povestea emoţionantă a unui spirit liber, a unui mic visător pe care niciun obstacol nu l-a putut întoarce din drumul său. Este ilustrarea îndemnului “urmează-ţi visul”, indiferent care ar fi acela şi cât de greu ţi-ar fi.

Colecția Poveşti ilustrate de la Corint Junior aduce un titlu sensibil, dar și adevărată pagină a aviației mondiale Lindbergh – Poveștea şoricelului zburător.

Într-o vreme când liniştea s-a aşternut peste oraşul Hamburg şi toţi cunoscuţii săi au fugit spre tărâmul celor liberi, un şoricel curajos caută neobosit soluţii pentru a ajunge în oraşul cu statuie.

Visul său de a traversa Atlanticul este pe rând zădărnicit de oameni, cu capcana lor mecanică, dar şi de pisici, sau de bufniţe, care îi urmăresc fiecare mişcare. Se va opri el oare?

O idee de geniu este cea care îi oferă soluţia salvatoare, zborul, iar micul nostru erou va face totul pentru a o pune în practică, iar şi iar, neobosit. Construieşte mai multe modele şi le testează printre paşi grăbiţi prin ploaie şi bătăi de aripi ameninţătoare.

Lucrează frenetic, cu observatorii urmărindu-l permanent pe geam, însă ştie că are doar o singură soluţie: reuşita. În final, după mai multe încercări eşuate, şoricelul reuşeşte să îşi ia zborul şi să se menţină în aer, în ciuda unei gheare energice care-i zgârie coada avionului.

Odată ajuns  la New York, este primit cu urale şi devine rapid centrul atenţiei. Nimeni nu mai văzuse până atunci un şoricel zburător, iar povestea sa face rapid înconjurul ţării şi devine subiect de spectacol.

Se spune că realizarea extraordinară i-ar fi inspirat pe mulți, inclusiv pe un băiețel cu numele de Charles Lindbergh care, atunci când a crescut mare, în 1927, a proiectat un avion cu motor unic, cu care a traversat de unul singur și fără întrerupere Oceanul Atlantic de Nord, fiind primul care a reușit această performanţă (după șoricel, bineînțeles).

Torben Kuhlmann, ilustratorul și autorul cărții  face o treabă minunată prin alegerea exclusivă a tonurilor vintage și a elementelor de epocă. Vestimentația personajelor, arhitectura clădirilor și multe alte detalii pe care le veți descoperi în paginile atent realizate, recreează atmosfera plină de emoţie a acelor timpuri. Scenele sunt realizate aproape de nivelul şoricelului, creându-ne impresia că vedem lumea chiar prin ochii micii vietăți.

Poveștea șoricelului zburător aduce laolaltă emoţie, speranţă şi suspans. Şi ce mod mai bun de a petrece timp cu copilul tău, decât oferindu-i exemplul unui mic erou curajos, care visează mai sus decât oricine?

Cartea o puteţi cumpăra de aici: ”Lindbergh. Povestea unui soricel zburator” - Torben Kuhlmann

Comentarii